Hormon/Immun

Előadások a hormon- és immunrendszerről

2x1 napos előadássorozat a hormon- és az immunrendszerről

Most megvásárolható és visszanézhető >>

A 2017. júniusi és júliusi eladásaim immár megvásárolhatóak és visszanézhetőek videón is

A két nap előadásairól felvételt készítettünk, így immár nem csak azok tudják megnézni és meghallgatni akik jelen voltak, hanem bárki számára elérhető és megvásárolható.

Júniusban a hormonrendszerről, míg júliusban az immunrendszerről volt szó.
Az előadások a vásárlást követően azonnal elérhetőek, visszanézhetőek:

 

Hormonok tükrében – 50 perc

Zsófi bevezet a hormonok világába, az egyes hormonok közötti összefüggésekbe, rámutat a minket körülvevő idegen anyagokra, amelyek ösztrogénként viselkednek szervezetünkben (xenoösztrogének), megismerjük az egyes hormonok egyensúlytalanságának tüneteit, mikor mit hogyan mérhetünk és értelmezzünk, majd beszél a pajzsmirigy és anyagcsere kapcsolatáról. Előkerül női és férfi hormonrendszer és a pajzsmirigy betegség, inzulin rezisztencia, endometriózis, cukorbetegség, menstruációs zavar, női és férfi meddőség, korai klimax, melyek mind-mind hormonrendszeri problémák.

előadó: Horváth Zsófia, hormon tanácsadó, Wise Tree Naturals cég képviselője.

Emésztés és hormon rendszerünk összefüggése – 28 perc

Az emésztőrendszer rossz működése során emésztetlen fehérje keletkezik a szervezetben, ami mindig gyulladási fakor, ráadásul így egyre nehezebben tudunk megemészteni olyan fehérjéket is, mint a glutén, kazein és társai. Ez általában bélgyulladással párosul, ráadásul a nem megemésztett fehérjék kikerülnek a vérkeringésbe és a vérkeringésen keresztül elérik a hormonszerveinket is, ahol szintén gyulladást okoznak. Hormon probléma esetén ezért hatványozottan fontos a helyes táplálkozás. E mellett törekedni kell az egyensúlyi folyamatok visszaállítására; például a nyombélben biztosítani a lúgos emésztő közeget vagy az epeműködést rendezni. Sajnos sokszor az oly gyakori reflux is súlyosbítja a fennálló hormon problémákat. Ebben az előadásában Galina érthetően elmagyarázza az összefüggéseket és iránymutatást ad a valós probléma feltérképezéséhez.
előadó: Hatvani Galina

Hormon egyensúly – 1 óra 5 perc

Valljuk, hogy nagyobb szeretet az, ha elvesszük valaki útjából a köveket amelyekben elbotolhatna, mintha segítenénk felkelni a bukás után. De a nagy kérdés, hogy a civilizáció, a technika és az orvostudomány fejlődésével miért vagyunk mégis egyre betegebbek, a gyermekeink miért egyre életképtelenebbek? Ildikó nagyon szemléletesen, mégis könnyeden mutatja be a táplálkozásunk, a természetes életterünk változásainak hatásait és vezet be az öko-stressz hormonrendszerre gyakorolt hatásaiba. Öko-stressz, lelki stressz, konfliktusok. Megoldás az adaptáció. Hallgasd meg Ildikó pörgős, szókimondó (semmit sem vágunk ki ;), de a mai napon kétségkívül a legnagyobb hatást elérő előadását. előadó: Görei Pap Ildikó, Cemmedic Kft.ügyvezetője

Pár percre bele is nézhetsz:

Endokrin rendszer – pajzsmirigy, mellékvese, hasnyálmirigy – 1 óra 18 perc

A hormonrendszer egyes szervei között szoros kölcsönhatás van, az egyik mirigy működésének problémája nem csak az adott mirigyre, hanem az összes mirigy működésére negatív hatással van. Általában ha valakinek pajzsmirigy problémája van, akkor előbb utóbb jelentkeznek mellékvese problémák és inzulin rezisztencia is, tehát ezek általában együtt járnak. Az egész hormonrendszeri egyensúly visszaállításához nem egyes mirigyeket kell kezelni, hanem a probléma gyökerét kell megtalálni és arra hatni, csak így tudunk az egész hormonrendszerre mint egészre pozitív hatással lenni. Tehát nem szabad az egyes mirigyek tüneti kezelésével foglalkozni! Ennek összefüggéseit és hátterét ismerteti Galina közérthetően ebben az előadásban. előadó: Hatvani Galina

Nézz bele az előadásba:

Természetes hatóanyagok a nőgyógyászati problémák megoldásaiban – 49 perc

Ne tévesszen meg senkit az előadó titulusa, Szabolcs nem orvos, sőt, ha mondani lehet épp a másik oldalról látja a világot, mint vegyészmérnök. Ezért tud hitelesen és őszintén beszélni arról, hogy például hogyan, milyen szempontok alapján válasszunk termékeket, legyen az valamilyen gyógyhatású szer, vitamin vagy bármely más termék. Milyen általános elvek mentén tájékozódjunk és miképpen legyünk kritikusak és kételkedők. Sokszor megdöbbentően beszél a hazai szabályozás jellegzetességeiről is. E mellett előadásában kitér a nőgyógyászati problémákra és azok természetes megoldásaira.
Előadó: dr. Bíró Szabolcs, vegyészmérnök, a Wise Tree Naturals cég képviselője


 

Júliusban pedig az immunrendszerről volt szó

Immunrendszerünk felépítése, nyirokrendszerünk működése, védelmi funkciói – 1 óra 1 perc

Immunrendszer szervei, ezek működése. Szervezetünk védelmi vonalai: mandula, nyirokcsomók, bélrendszer, vakbél, gyomorsav, epe stb. Hogyan betegszünk meg? Toxinok, sejt szintű elsavasodás, ez milyen hatással van az immunvédelemre? Vírusok, baktériumok, gombák, egysejtűek, férgek elleni védelem. Víz szerepe az immunrendszer védelemben. Milyen vizet igyunk – ásványvíz, tisztított víz, lúgos víz, strukturált víz. Hozott vízminták bemérése. Mennyi vizet igyunk naponta és hogyan?
Előadó: Hatvani Galina

Nézz bele az előadásba:

 

Immunrendszer és idegrendszer – 1 óra 14 perc

Immunrendszer szerepe különböző betegségek kialakulásában. Stressz. Daganatos sejtek elleni immunitás. Autoimmun betegségek. Valóban gyógyíthatatlanok az autoimmun betegségek? Orvosi diagnosztika, immunbetegek orvosi terápiája. Egészségterv. Hogyan kezelhetők az immunrendszeri problémák?
Előadó: Hatvani Galina

Microbiom-bél-agy tengely – 1 óra 18 perc

Az immunitás és a microbiom összefüggése. Új orvosi terápiás irányzat. Autoimmun, gyógyíthatatlan betegségek új terápiája.
Előadó: Görei Pap Ildikó

Nézz bele az előadásba:

 

Immunerősítés, immunstimuláció, immunkorrekció – 21 perc

Mi a különbség? Milyen esetekben nem szabad immunerősítést, immunstimulációt végezni? Néhány autoimmun betegség alternatív diagnosztikája, kiegészítő terápia  – Hashimotó, reumatoid artritis, nem genetikai eredetű lisztérzékenység, sclerozis multiplex, stb.
Előadók: Hatvani Galina

A két nap előadásait egyben itt tudod megvásárolni: