A szivárgó bélszindróma kiváltó okai közé sorolhatók elsősorban az antibiotikumok indokolatlan adása, az étkezési szokásaink megváltozása, amely az élelmiszeripar által preferált szénhidrát alapú termékek irányába tolta el a táplálkozást. Komoly problémát jelent még az olyan élelmiszeripari technológiák alkalmazása, amivel a szervezet számára „halott”, hormonokkal, antibiotikumokkal terhelt élelmiszerek kerülnek a családok asztalára.
Ezek az élelmiszerek meggyengítik a gyomor, az epe, a hasnyálmirigy működését, elégtelenné válik az emésztés beindítva ezzel egy folyamatot. Az elvékonyodott bélfalon olyan emésztetlen fehérjék jutnak át, melyek gyulladást okoznak a szervezet bármely részén.
Mind ezek hozzájárulnak a bélflóra egyensúlyának felborulásához, és olyan patogén baktériumok szaporodásához, amelyeknek az anyagcsere melléktermékei toxikus terhelést jelentenek a szervezet számára. Ezek a toxinok többféleképpen károsíthatják a szervezetet. Átjutnak az agy-vér gáton és különböző idegrendszeri problémákat, depresszió, szorongás, skizofrénia, demencia, gyerekeknél hiperaktivitás, diszlexia, diszgráfia, autizmus (szomorú az a kutatási eredmény ami azt feltételezi, hogy tíz éven belül minden második gyerek autista lesz) stb.
A szervezetben keringő idegen fehérjék különböző szervek, ízületek kollagén rostjaira tapadva beindítanak egy gyulladásos folyamatot amely átfordul különböző autoimmun betegségbe. Különböző bélgyulladások, ízületi gyulladások, hormonális problémákat, bőrproblémákat stb. okozva.
Az emésztés;- a bélflóra helyreállítása, a bélfal megerősítése.
Ehhez fontos a diéta. Fermentált zöldségek, savanyított tejtermékek a "terápiás kollagén leves" vagy ennek hiányában jó minőségű kollagén fogyasztása. A diétához csak jó minőségű biogazdaságból származó alapanyagokat használjunk!
Egy 3 hónapos online kúrán megmutatjuk neked az általam ismert legjobb módszert erre. A jelentkezési feltételeket és a részleteket megtalálod IDE KATTINTVA.